Müdürlüğümüz Arıcılar ile Buluşmalar Gerçekleştirmektedir

PİKOM kapsamında birçok çalışmalara önderlik eden Üniversitemizin Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürlüğümüz Bingöl ili merkez ve ilçelerindeki arıcılarla sezonun ilk bulaşmaların gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda Arıcılık, Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürlüğümüz Ögr. Gör. Mehmet Ali KUTLU, Arıcılık programından Dr.Ögr.Üyesi Duygu Nur ÇOBANOĞLU, Ögr.Gör. Münre TURHAN, Ögr.Gör. Nevzat ÇAGLAYAN ve Pikom elemanları Solhan, Karlıova ve Genç ilçesi arıcıları ile bir araya gelmiştir.

Bu ziyaretlerde Üniversitemizin PİKOM kapsamında yapmış olduğu çalışmalar arıcılarımızla paylaşılmış, sorunları dinlenilmiş ve bilgi paylaşımı yapılmıştır. Bu kapsamda katılımcılara arıların beslenmesi ve arı hastalıklılarıyla mücadelede uygulanabilir arıcılık yöntemleri bilgilendirmesi yapılmıştır.